WETHOUDER MEULDIJK NEEMT INITIATIEF VOOR SNEL AFSCHAFFEN PRECARIOBELASTING

De precariobelasting moet snel verdwijnen. Dat vindt Jean-Paul Meuldijk, wethouder Financiën. Bijna 80 andere gemeenten zijn het met hem eens. Daarom heeft Meuldijk in Den Haag een gezamenlijk verzoek overhandigd om deze belasting zo snel mogelijk af te schaffen.

Spookbelasting

Precariobelasting is een belasting op kabels en leidingen in de grond. Lang niet alle gemeenten heffen deze belasting. Ook Capelle aan den IJssel niet. Maar inwoners van deze gemeenten betalen er wél aan mee in de vorm van een hogere energierekening. Dat is een ‘spookbelasting’, vindt Jean-Paul Meuldijk.

Veel te langzaam

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wil al van de precariobelasting af. Hij heeft voorgesteld deze in tien jaar af te bouwen. Meuldijk vindt dit veel te langzaam. Hij wil dat de belasting per 1 januari 2017 wordt afgeschaft, en als dat niet kan binnen vier jaar. In de tussentijd hoeven inwoners van gemeenten die de belasting niet heffen er óók niet indirect aan mee te betalen.

Brief positief ontvangen

Meuldijk heeft andere gemeenten opgeroepen zich bij hem aan te sluiten. Maar liefst 77 gemeenten gaven gehoor aan de oproep. Wethouder Meuldijk heeft namens al deze gemeenten op 23 januari 2017 een brief overhandigd aan de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. De commissie had een positieve houding en stond open voor de voorstellen, zegt Meuldijk. Wordt vervolgd.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.