VROEGTIJDIG INGRIJPEN BIJ SCHULDENPROBLEMATIEK

Ondanks de aantrekkende economie hebben nog altijd veel Capelse gezinnen te maken met schuldenproblematiek. Helaas zijn in een aantal gevallen deze schulden dusdanig ernstig geworden dat een WSNP-traject noodzakelijk is. Leefbaar Capelle is van mening dat het belangrijk is om vroegtijdig hulp aan te bieden aan Capellenaren met schulden zodat deze schulden niet verder oplopen. Voor veel mensen is het vragen van hulp bij schulden echter nog erg moeilijk, vaak komt dit omdat ze zich ervoor schamen. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk barrières te ontnemen zodat meer mensen tijdig om hulp durven te vragen.

Leefbaar Capelle staat positief tegenover het gebruik van fiKks, dit is een programma waarbij mensen met betalingsachterstanden worden gekoppeld aan een buddy. Deze buddy’s helpen deelnemers met hun geldzaken, het is hier mogelijk om dit anoniem aan te vragen. Juist hierdoor worden er barrières weggenomen voor mensen om hulp in te schakelen. Ook Capellenaren kunnen zich aanmelden als buddy om zo hulp te bieden aan andere Capellenaren. Hiermee pakken wij de schuldenproblematiek aan door gebruik te maken van burgerparticipatie.

1. Bent u net als Leefbaar Capelle van mening dat het belangrijk is om zoveel mogelijk mensen vroegtijdig ondersteuning te bieden
bij schuldenproblematiek?
2. Bent u bekend met fiKks, het burgerinitiatief van stichting Helden Van De Wil?
3. Ziet u net als Leefbaar Capelle de toegevoegde waarde van het aanbieden van laagdrempelige anonieme hulpverlening op afstand in
Capelle?
4. Bent u bereid de mogelijkheden te onderzoeken om een samenwerking aan te gaan om fiKks uit te rollen in Capelle?

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.