RODE LOPER UIT VOOR ONDERNEMERS

“Capelle heeft niet één grote economische pijler, zo van: dat is écht Capelle. Dat is misschien wel onze kracht, want we kunnen veel aanbieden en zijn minder kwetsbaar. Alle ondernemers maken Capelle aan den IJssel. Zonder hen geen bedrijvigheid en geen gezelligheid. We moeten daarom echt de rode loper uitrollen voor grote en kleine ondernemers die iets in Capelle willen beginnen of hun activiteiten willen uitbreiden. Dat is ook letterlijk zo verwoord in het coalitieakkoord. Minder regel;s voor ondernemers die de kans moeten krijgen om mee te denken. Het mag niet meer voorkomen dat een horecaondernemer op het Stadsplein zijn neus stoot aan allerlei gemeentelijke regeltjes en moeilijkheden om vervolgens in een gastvrije buurgemeente een bloeiende zaak op te zetten. Een leuk en gezellig restaurant is daarmee aan de neus van Capelle voorbij gegaan.
Er moet veel meer bedrijvigheid en gezelligheid in het centrum komen. Uitbreiding van horeca is echt nodig. Capelle moet groeien tot een opwindende stad.

Het ligt gevoelig in de stad, maar wij zijn ook voorstander van verruiming van de koopzondagen. De gemeente moet actief meedenken en faciliteren als het maar enigszins kan. Zou het niet mooi zijn als jonge ondernemers het lege postkantoor in het centrum kunnen gebruiken, en dat zij daar ook meteen hun spullen verkopen? Ondernemers moeten alle kanten uit kunnen in Capelle. Dus zijn wij voorstander van de proef om het opstarten van een bedrijf vanuit huis mogelijk te maken of van de aanpak om kleine ondernemers in het Rivium-kantorenpark de kans te bieden om vijf of tien vierkante meter te huren. Sloop heeft niet de toekomst, de Rivium-marinier die moderne kantoren aanprijst bij bedrijven wel.”|
Marc Wilson, raadslid Leefbaar Capelle.

Bron: Magazine van Stadsgewest Haaglanden en Stadsregio Rotterdam MRDH

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.