PRIJZEN VOOR DE GROENSTE STAD

Bij het winnen van de titel Groenste Stad van Nederland horen ook prijzen. Het bestuur van Entente Florale, de stichting die jaarlijks de nationale groencompetitie organiseert, overhandigde vorige week een cheque van 5.000 euro aan Capelle. Entente Florale deed tevens een boom cadeau, als symbool voor het groene karakter van de stad.

Namens het Capelse college nam groenwethouder Jean-Paul Meuldijk de felicitaties van Entente Florale en de bijbehorende geldprijs in ontvangst. De prijs is beschikbaar gesteld door Entente Florale en het ministerie van Economische Zaken. Het moet worden besteed op het gebied van groen. Wethouder Meuldijk wist al een goede bestemming: “We gaan het besteden aan extra groen in het centrumgebied.”
De boom die Capelle cadeau kreeg – een Prunus Sargentii ‘Charles Sargent’ – heeft ook een bestemming gekregen in het centrumgebied. De Prunus is dezelfde dag gepland op een parkeerterrein bij de Koperwiek, nabij de kruising Rivierweg/Reigerlaan.

Nationale Groendag
Als Groenste Stad van Nederland gaat Capelle de volgende editie van de Nationale Groendag organiseren, in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van Economische Zaken en Entente Florale. De groendag vindt plaats in september 2016.
Daarnaast mag Capelle volgend jaar meedoen aan de Europese verkiezing voor Groenste Stad. Dit jaar won Bergen op Zoom goud in deze competitie, waaraan jaarlijks tien Europese landen deelnemen. Capelle moet voor het eind van dit jaar laten weten of het aan de verkiezing gaat deelnemen.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.