MINDER FILES OP DE ALGERACORRIDOR EN DE ABRAM VAN RIJCKEVORSELWEG

Automobilisten gaan sneller over de Algeracorridor richting Krimpen aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. De reistijdwinst op het traject is met twaalf procent toegenomen. De reistijd was gemiddeld 15 minuten en is nu gemiddeld 12 minuten. Dit betekent een halvering van de vertraging in de spits. Daarnaast blijkt dat alhoewel de hoeveelheid verkeer met 20 procent is toegenomen, de lengte van de files met 40 procent is afgenomen. Dat vierde de gemeente Capelle aan den IJssel gisteren samen met de gemeente Krimpen aan den IJssel en de Verkeersonderneming tijdens de officiële openstelling van de Algeracorridor.

Maatregelen

Richting Rotterdam kwam ter hoogte van de Van Beethovenlaan een extra opstelstrook voor het rechtdoor verkeer richting Rotterdam. Op het Capelseplein is een extra rechtdoorstrook voor het verkeer richting Capelle Centrum en een extra opstelstrook voor het verkeer komend van de Algeraweg gerealiseerd. Vanuit Kimpen aan den IJssel is bij de Ketensedijk een extra rechtsafstrook aangelegd en de bestaande rechtsaffer verlengd. Tussen het Capelseplein en de Couwenhoekseweg kwamen op de kruispunten extra opstelstroken. Daarnaast zijn de verkeerslichten aangepast en beter ingesteld op het drukke verkeer.

Beter Benutten

Dit project is onderdeel van het regionale programma ‘Beter Benutten’ en werd gefinancierd door de gemeenten Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel, de Verkeersonderneming en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.