MAAK CAPELLE

Donderdagavond 19 februari werd in Capsloc de aftrap gegeven van ‘Maak Capelle’.

Maak Capelle is een croudfundingsite op het internet (www.maakcapelle.nl) waar bewoners van Capelle ideeën kunnen ‘pitchen’ om een activiteit over het voetlicht te brengen waar geld of anderszins ondersteuning voor nodig is.

Maak Capelle is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel, woningstichting Havensteder, de Van Cappellen Stichting en Buurtkracht.

In een volle zaal van Capsloc werden er drie ‘pitches’ gehouden om voor verschillende activiteiten geld in te zamelen. De aanwezigen konden door middel van een voucher wat zij bij binnenkomst kregen, één van deze drie initiatieven ondersteunen.

Zo waren er drie dames van verzorgingstehuis De Roo van Capelle die een leuke bingoavond voor senioren wilden organiseren. Maar een bingo kost geld, voor de prijzen, en dat is iets waar deze bewoners nu niet bepaald in ruime mate over beschikken. Op deze avond werd maar liefst € 307,– door middel van deze vouchers binnengehaald.

Twee betrokken buurtmoeder uit de Operabuurt willen een betere leefomgeving creëren voor de jeugd door middel van het organiseren van activiteiten voor de doelgroep 4 tot 16 jaar. Op deze avond werd € 293,– ‘opgehaald’ met de vouchers.

Een muzikale ontmoeting in de wijk Oostgaarde, met name in Wijkpunt Torenhof was het uitgangspunt voor de derde pitch. Zowel mensen mét als zonder muziekervaring zijn van harte welkom, evenals vocalisten. Dit initiatief werd op deze avond gehonoreerd met € 182,–.

[envira-gallery id=”2503″]

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.