LEEFBAAR CAPELLE STEMT IN MET HET KAVELPASPOORT JOHANNAHOEVE

Bij de raadsvergadering van 21 april 2020 heeft Leefbaar Capelle ingestemd met het kavelpaspoort Johannahoeve. Dit besluit maakt nieuwbouw mogelijk op de locatie van de oude door brand verwoeste Johannahoeve aan de ‘s-Gravenweg.

Bij de samenstelling van dit kavelpaspoort Johannahoeve is ingezet op herbouw met zo veel als mogelijk de oude bebouwingskenmerken van de afgebrande Johannahoeve en de inpasbaarheid aan de ‘s-Gravenweg. Wij vinden dat dit geslaagd is. Er komt ruimte voor een prominent hoofdgebouw en maximaal 3 losse volumes. Dit alles volgens het steen voor steen principe (op basis van het volume van de oude Johannahoeve) met een maximale verhoging tot 110%. Door onze wethouder is de toezegging gedaan dat de raad het definitieve plan desgewenst nog ter goedkeuring voorgelegd krijgt om te kunnen toetsen of voldaan wordt aan de vastgestelde uitgangspunten.

De ingediende inspraakreacties voorafgaand aan de besluitvorming waren overwegend positief. Wel zijn zorgen geuit over de mogelijke toename van verkeer. Echter, afgezet tegen de oude bestemming  met horeca en het daarbij behorende verkeer denken wij dat dit geen probleem hoeft te zijn.

In 2001 is horecagelegenheid de Rode Leeuw afgebrand en de herbouw tot de heropening in 2011 heeft bijna 10 jaar in beslag genomen. Dit willen wij bij de kavel waarop de oude Johannahoeve stond voorkomen met de vaststelling van dit kavelpaspoort.  Daarmee is nu (hopelijk snelle) herbouw mogelijk gemaakt. Tijdens de raadsvergadering heeft de wethouder ook nog aan ons de toezegging gedaan dat in ieder geval als eerste met de bebouwing van het hoofdgebouw wordt begonnen zodat het oude bebouwde beeld met het karakteristieke hoofdgebouw zo snel als mogelijk weer wordt hersteld.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.