LC WETHOUDER JEAN-PAUL MEULDIJK OVERHANDIGDE ……….

Capels Compliment voor duizendpoot Henk van Eijken

Vanmiddag ontving supervrijwilliger Henk van Eijken van stichting Cultuur aan de Dorpsstraat het Capels Compliment. Wethouder Jean-Paul Meuldijk overhandigde het Compliment vanwege de vele verdiensten van Van Eijken voor de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat en voor het Van Cappellenhuis.

Oprichter

Van meet af aan heeft Henk van Eijken een groep vrijwilligers bijeengebracht en aangevoerd die zorg dragen voor de organisatie van bijeenkomsten in het Van Capellenhuis, en die allen nog actief zijn. Gezamenlijk hebben zij de mores van het Van Cappellenhuis bepaald. Hierbij vervulde Henk van Eijken de rol van algemeen gastheer bij bijvoorbeeld de vele huwelijken die er plaatsvinden. Ook regelde hij de verhuuractiviteiten. Naar verluidt  zullen zijn kritische maar altijd humorvolle bijdragen node gemist worden door het bestuur van de Stichting Cultuur aan de Dorpsstraat. Van Eijken was tien jaar geleden een van de oprichters van deze stichting en nam vanmiddag afscheid.

Cement van de samenleving

Het Capels Compliment is een beeldhouwwerkje dat ontworpen is door de Capelse kunstenares Heleanne van Andel. Het is een staande vrouwenfiguur van brons. Het metaal vormt een verbinding tussen twee originele IJsselsteentjes. De figuur houdt de twee steentjes bijeen en symboliseert daarmee het gegeven dat vrijwilligers het cement van de samenleving zijn.

Brion: Capelle aan den IJssel

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.