INFORMATIEBIJEENKOMST ‘WAAKS’ SUCCES

PERSBERICHT

Capelle aan den IJssel, 12 februari 2015

Informatiebijeenkomst ‘Waaks’ succes

De informatiebijeenkomst die gemeente Capelle aan den IJssel woensdag organiseerde over het project ‘Waaks’ was een groot succes. Meer dan 70 hondenbezitters werden geïnformeerd hoe zij een steentje kunnen bijdragen aan een veilig Capelle.

Wethouder Ans Hartnagel (Integraal Veiligheidsbeleid) was present en benadrukte het belang van het project Waaks: “Als alle hondeneigenaren tijdens het uitlaten van hun hond een extra oogje in het zeil houden, maken we met elkaar Capelle nog veiliger.”

Project Waaks
Hondenbezitters lopen vaak buiten en zijn zo de extra ogen en oren van de buurt. Zij herkennen vaak sneller dan andere bewoners afwijkende omstandigheden. De gemeente roept juist deze Capellenaren op om ogen en oren open te houden en bij een verdachte of ongewone situatie direct de politie te bellen. Met elkaar kunnen we woninginbraak, auto-inbraak en andere vormen van overlast en criminaliteit signaleren.

Samenwerken
De gemeente en politie besteden veel aandacht aan het voorkomen van woninginbraken in Capelle. Dit gebeurt in samenwerking met andere partners. De politie surveilleert vaker in de wijk, er zijn buurtpreventieteams gevormd en de gemeente pakt samen met woningcorporatie Havensteder
donkere plekken in de wijk aan.

Noot voor de redactie:
Bijgaande foto’s zijn vrij van rechten te gebruiken.
Met vragen kunt u contact opnemen met Thomas Heesters, woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel. Telefoon: 010 284 82 28 / mobiel: 06 22 39 84 87 / email: t.heesters@capelleaandenijssel.nl

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.