GEMEENTERAAD BEZOCHT CAPELLE-WEST

Op 25 september bracht de gemeenteraad een bezoek aan Capelle-west.

Na ontvangst in het buurtcentrum trokken de raadsleden de wijk in. Eerst naar het winkelcentrum aan de Karel Doormanstraat, vervolgens een flinke wandeling naar de IJsselwerf van IHC. Deze werf is onlangs nieuw leven ingeblazen. In een hal ligt een gedeelte van de romp van één van de schepen welke in opdracht van een Braziliaanse rederij worden gebouwd.

Na weer een fikse wandeling terug, gingen we op bezoek bij een Chinese kunstenaar (met een Hollands paspoort) Zhuang hong Yi. Een rondgang door zijn atelier en werkplaats gaf ons inzicht in de werken welke door hem worden gemaakt. Indrukwekkend.

Vandaar weer terug naar het Buurtcentrum waar een goede maaltijd voor ons klaarstond. Na afloop van de maaltijd volgde eerst een presentatie van Buurtgroep Capelle-West. Deze buurtgroep kan zomaar uit ruim 200 vrijwilligers putten om de vele activiteiten te laten plaatsvinden. Waar kom je dat nog tegen? Aansluitend was er gelegenheid voor de bewoners van Capelle-west om in gesprek te gaan met de aanwezige raadsleden. Er waren echter maar twee punten die aan de orde kwamen. Het toewijzingsbeleid en onderhoud van de woningen door Havensteder.

Havensteder heeft veel sociale huurwoningen in de wijk. Zonder uitzondering maakte men zich grote zorgen om de toekomst van de wijk als Havensteder zo doorgaat met de nu gehanteerde woningtoewijzing. 50+ woningen worden nu toegekend aan jonge gezinnen, met alle gevolgen van dien.

Maar ook het achterstallig onderhoud van de woningen zorgde voor veel ergernis bij de bewoners.

Een onderwerp dat we zeker zullen voorleggen aan de verantwoordelijke wethouder.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.