DEZE WEEK FRACTIELID FILIP SLEURINK

De afgelopen 43 jaar heb ik als inwoner , Capelle zien groeien van een kleine gemeente tot grote stad met ruim 65.000 inwoners. Midden in de drukke Randstad vind je onze mooie en groene stad, de nabijheid van natuur en ruimte, een prachtig theater en de vele fiets- en wandelpaden maken dat het wonen hier heel prettig is. Na mijn pensionering ben ik gaan zoeken naar iets om mijn vrije tijd mee te vullen. Dat iets moest wel iets nuttigs zijn en van betekenis zijn voor de samenleving. De keuze voor Leefbaar Capelle was snel gemaakt. Want als je dingen in je gemeente wilt veranderen of sturen moet je zelf actief deelnemen. Leefbaar Capelle heeft een visie die ik onderschrijf, een echt Leefbaar Capelle, waar een ieder met plezier kan wonen, werken en recreëren. Maar vooral ook een veilig Capelle. Een partij met hart voor Capelle en haar inwoners.

Pim Fortuyn zijn tijd ver vooruit
Ik heb geen politieke ervaring, maar wel ervaring in besturen. Dit kan ook een voordeel zijn, een frisse kijk op de politiek in Capelle. Mijn politieke voorbeeld is Pim Fortuyn, deze man was zijn tijd ver vooruit wat betreft de visie over de toekomst van onze samenleving. In de gemeente Capelle is Ans Hartnagel, als wethouder, een stimulerende vrouw. Het belang van de inwoners draagt zij hoog in haar vaandel. Haar gedrevenheid en warme belangstelling voor iedereen in Capelle is een voorbeeld voor mij.

Ik wil voor Capelle …
Het openbaar vervoer voor onze 65- plussers gratis houden, de verkeersproblemen oplossen, het veiligheidsgevoel op een hoger niveau brengen en het groen en parken behouden. Dat de jeugd in een leefbaar milieu kan opgroeien. Dat het stadsplein ook echt het hart van Capelle is en dat we de IJsseloever nog beter benutten. Kortom een Leefbaar Capelle maken en behouden.

Dit wil ik realiseren door regelmatig contact te houden met inwoners, jong en oud, groeperingen, het verenigingsleven enzovoort. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat de gezonde financiële situatie behouden blijft. Zeker gezien de komende veranderingen moeten we er als raadslid alert op zijn dat dit proces goed verloopt. Daarnaast zijn werk en inkomen belangrijke onderwerpen waar we ons mee bezig houden. Mensen voelen zich beter als ze een baan hebben of kunnen behouden. Want meetellen in de maatschappij dat wil toch iedereen.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.