DEZE WEEK FRACTIELID CAREL SANTMAN

Ik ben opnieuw politiek actief geworden omdat ik vanuit mijn werk in de zorg zie dat er veel gaat veranderen. De zorg voor ouderen, mindervalide en werkloze mensen wordt steeds meer overgeheveld naar de gemeenten. De goed georganiseerde gecentraliseerde zorg wordt daarbij afgebroken om het met veel minder budget naar de gemeenten te schuiven. Ik maak me daar ernstig zorgen over en wil graag mijn steentje bijdragen zowel vanuit de zorg als vanuit de lokale politiek om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Niet klagen, maar aan de slag gaan

Ik heb al eerder in de gemeenteraad van Capelle gezeten tussen 2002 en 2010 en weet dus wel een beetje hoe alles werkt en wat er te bereiken valt via de gemeenteraad. Mijn grote politieke voorbeeld was Pim Fortuyn, die ik ook wel eens heb ontmoet in 2002 en hij was de directe aanleiding dat ik in 2002 politiek actief ben geworden. Niet alleen klagen, maar gewoon politiek aan de slag gaan om op die manier dingen te veranderen.

Ik zou vooral de inbreng van de gewone burger meer willen laten doorklinken in de politiek omdat de gewone man en vrouw zich nu vaak totaal niet vertegenwoordigd voelt door de politiek en dat is jammer en verkeerd.

Capelle, stad met dorpse trekjes

Sterke punten van onze gemeente vind ik dat wij een stad (qua inwoneraantal) zijn met dorpse trekjes waar het gaat om de toegankelijkheid van het bestuur. Daar is de afgelopen jaren, sinds 2002 al veel aan verbeterd. De ramen zijn opengegooid om met Fortuyn te spreken.

Er zijn altijd verbeteringen mogelijk waar het gaat om ons bestuur en er is veel te doen waar het gaat om het invullen van de nieuwe taken van de gemeente, maar we zijn al jaren op de goede weg en ik heb er het volste vertrouwen in dat we die weg blijven volgen om onszelf verder te verbeteren ten gunste van onze inwoners.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.