COLLEGE PAKT DOOR MET PLANNEN

“Doorpakken”
“We hebben ons coalitieakkoord ‘Voor Capelle: denken, durven, doen’  genoemd”, licht wethouder financiën, Jean-Paul Meuldijk, toe bij de presentatie van zijn eerste Voorjaarsnota. “Daar past bij dat we doorpakken bij wat we beloofd hebben. Vandaar dat we onze plannen meteen financieel handen en voeten geven met de Voorjaarsnota.”  Het college maakt hierbij ook extra geld vrij voor homo-emancipatiebeleid en er komt een aanjaagbudget voor culturele initiatieven.

Positief saldo
De Voorjaarsnota 2014 biedt zicht op de begroting van Capelle aan den IJssel tot en met 2018. De berekeningen laten voor elk jaar een kleiner of groter overschot zien, maar tegelijk waarschuwt de Voorjaarsnota ook voor een aantal grote financiële risico’s. “Zo’n overschot is ook steeds eenmalig. We laten het daarom voorlopig op de plank liggen, zodat we mogelijke tegenvallers op kunnen vangen. Want de financiële risico’s zitten bij de grote onderwerpen, zoals de drie decentralisaties van de jeugdzorg, de WMO/AWBZ en het participatiebeleid”, verklaart Meuldijk de voorzichtigheid. “Bovendien verwachten we ook dat onze inkomsten die we van het rijk krijgen verder teruglopen vanaf 2018.”

Transformatie
Het college wil werken vanuit een solide basis en streeft naar een ‘robuuste begroting’. In de Voorjaarsnota 2014 zet het daarom de zogenoemde transformatie van de begroting stapsgewijs voort. Steeds consequenter wordt bij elke nieuwe investering rekening gehouden met de kosten van vervanging op termijn, door hier jaarlijks geld voor te reserveren.
De gemeenteraad behandelt de Voorjaarsnota 2014 op 7 en 8 juli 2014.

Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.