CAPELSE KIDS STRIJDEN TEGEN ZWERFVUIL BIJ RTL TELEKIDS

Capelle aan den IJssel vormt aanstaande zaterdag 3 oktober het decor van het televisieprogramma Hou ’t Schoon van RTL Telekids. Twee teams van vier Capelse scholieren binden de strijd aan met zwerfvuil in hun wijk. De uitzending is zaterdag om 15.40 uur te zien op RTL8 en daarna via RTL XL Gemist.

Na steden als Haarlem, Zaanstad en Zoetermeer is het nu de beurt aan Capelle.  In de Capelse aflevering strijdt ‘Team Noord’ (Schollevaar en Schenkel) tegen ‘Team Zuid’ (Oostgaarde).  De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 11 jaar en komen van de Capelse basisscholen OBS De Catamaran, Contrabas, Klim-Op Bongerd, Tweemaster, OBS de Octopus en Klimop.

Bewustwording

Wethouder Jean-Paul Meuldijk verricht in de uitzending de prijsuitreiking, samen met presentatoren Ruben Dingemans en Pauline Luth . “Ik mag natuurlijk nog niet verklappen welk team heeft gewonnen”, zegt wethouder Meuldijk. “Maar ik ben ontzettend trots op alle deelnemers. Dankzij het tv-programma worden jonge Capellenaren zich bewust dat het opruimen van afval heel belangrijk is. En die bewustwording helpt bijvoorbeeld ook om afval nog beter te scheiden.”

De opnames vonden plaats op zaterdag 12 september. Het winnende team kreeg direct na de prijsuitreiking een buurtbarbecue aangeboden. In de gemeente waar de aflevering heeft plaatsgevonden, worden op elke basisschool, na de uitzending op TV, schoolboekjes uitgedeeld. Hierin staat een creatieve les en een leuke opdracht voor alle leerlingen van de groepen 5-8.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.