1 APRIL! LEEFBAAR CAPELLE BEREIKT OVEREENSTEMMING VOOR INDOOR KINDERPARADIJS OP CAPELSEBRUG

1 April!
Samen met een marktpartij komen we tot een ontwikkeling

Nu er geen overeenstemming met de gemeente Rotterdam bereikt kan worden over de ontwikkeling van het Capelsebruggebied is Leefbaar Capelle zelf op zoek gegaan naar een marktpartij om het gebied te ontwikkelen inclusief de gewenste uitbreiding van parkeerplaatsen. Tot grote vreugde van de Leefbaren is dit gelukt!

‘De afgelopen weken heeft veel overleg plaats gevonden met lands meest bekende investeerder en ontwikkelaar op het gebied van indoor recreatie’ vertelt Marc Wilson, de fractievoorzitter van Leefbaar een zeer opgetogen. ‘In die weken is gekeken of er een masterplan voor het gebied van de Capelsebrug gemaakt kan worden waarin aandacht besteed wordt aan ov, parkeren en recreëren. Als je de voorlopige berekeningen en schetsen ziet is er veel mogelijk. Ook zonder steun van de gemeente Rotterdam. Hoewel wij er natuurlijk vanuit gaan dat ook zij deze ontwikkeling toejuichen!’

Eenduidig de Metropoolregio gedachte wil Leefbaar Capelle er voor zorgen dat er voor die regio een gebiedsontwikkeling wordt gerealiseerd waar kinderen en hun ouders uit de gehele regio plezier aan kunnen beleven. Immers het gebied ligt aan een hoofd OV knooppunt waar je zelfs vanuit Den Haag in 45 minuten bent!

Wilson: ‘Volgende week gaat de schop uiteraard de grond nog niet in maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit plan grote kans van slagen heeft’. Om de gewenste ontwikkeling opgang te krijgen wordt er a.s. maandag een intentie verklaring getekend door de Leefbaarwethouders Eerdmans, Van Sluis & Hartnagel (Ruimte, Sport & Jeugd) en de beoogde investeerder ontwikkelaar.

Nieuws

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.

Leefbaar Capelle heeft in augustus vragen gesteld aan het college

31 aug 2023 In de maand augustus heeft de fractie van Leefbaar Capelle een aantal zogeheten artikel 38 vragen gesteld aan het college. Het betreffen vragen over diverse onderwerpen.

De fractie gaat in de wijken vergaderen

september 2023 Vanaf september 2023 gaat de fractie ook in de wijken op locatie vergaderen. U bent van harte uitgenodigd om aan te komen. Een kop koffie staat voor u klaar.